Show simple item record

dc.creatorLugonja, Nikoleta
dc.creatorVrvić, Miroslav
dc.date.accessioned2022-05-04T20:04:28Z
dc.date.available2022-05-04T20:04:28Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.urihttps://cer.ihtm.bg.ac.rs/handle/123456789/4993
dc.description.abstractPrebiotici su nesvarljivi sastojci hrane, koji u nepromenjenom obliku dospevaju u kolon, selektivno stimulišući rast i metaboličku aktivnost jedne ili ograničenog broja bakterijskih vrsta i na taj način poboljšavaju zdravlje domaćina. Najznačajniji oligomeri koji imaju prebiotski princip su inulin, fruktooligosaharidi, glukooligosaharidi, izolmaltooligosaharidi, laktuloza i oligosaharidi iz soje.sr
dc.language.isosrsr
dc.publisherBeograd: Udruženje mikrobioologa Srbijesr
dc.rightsrestrictedAccesssr
dc.sourceKnjiga abstrakata naučno-stručnog skupa „Dani mikrobiologa Srbije“, 22. jun 2012., Beogradsr
dc.subjectprebioticisr
dc.subjectprobioticisr
dc.subjectsimbioticisr
dc.titlePrebiotici i mehanizam njihovog dejstvasr
dc.typeconferenceObjectsr
dc.rights.licenseARRsr
dc.citation.spage8
dc.identifier.rcubhttps://hdl.handle.net/21.15107/rcub_cer_4993
dc.type.versionpublishedVersionsr


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record